برای ساخت یک وب سایت علاوه بر نام دامنه وب سایت که آدرس و نشانی وب سایت شما در شبکه جهانی اینترنت می باشد به فضایی برای ذخیره سازی اطلاعات نیاز دارید به این فضای ذخیره سازی هاست گفته می شود . هاست بر اساس کاربرد دارا انواع گوناگونی می باشد . ما در این مقاله شما را با مفهوم هاست و انواع هاست آشنا می کنیم پس تا آخر مقاله همراه ما باشید .

در مقاله های قبلی در مورد عوامل موثر و چگونگی انتخاب نام دامنه برای طراحی سایت و همچنین اثر آن بروی سئو سایت اصفهان صحبت کرده ایم پیشنهاد می کنیم قبل از شروع به خواندن این مقاله را مطالعه کنید .
هاست چیست ؟
هاست فضای ذخیره سازی اطلاعات است . هاست قسمتی از سرور است که به ازای مبلغی در اختیار شما قرار می گیرد . هاست به طور 24 ساعته در دسترس است . شما اطلاعات مربوط به سایت خود را داخل هاست قرار می دهید و کاربران متصل به اینترنت می توانند در هر کجای جهان با زدن نام دامنه شما به این اطلاعات به صورت شبانه روزی دسترسی پیدا کنند . شاید شما بگویید که من این اطلاعات را در سیستم کامپیوتر خود ذخیره می کنم ، این کار غیر ممکن است چون سرور با کامپیوتر بسیار تفاوت دارد سرور دارای سخت افزار بسیار قدرتمند و پهنای اینترنت بالا می باشد و اما کامپیوتر دارای سخت افزار ضعیف و اینترنت محدود است . همچنین همانطور که گفتیم سرور باید به صورت 24 ساعته به برق و اینترنت متصل باشد تا کاربران در هر ساعت شبانه روز به آن دسترسی داشته باشند که این کار برای کامپیوتر خانگی غیر ممکن است . بر ر وی یک سرور تعداد زیادی سایت قرار می گیرد که این تعدادب ه عواملی مانندقدرت پردازنده، قدرت رم، و میزان فضای سرور بستگی دارد که در ادامه مطلب هر کدام از این عوامل را بررسی خواهیم کرد .
حتما بخوانید | انتخاب نام سایت بر چه اساسی باشد ؟ |
بیایید فضای یک وب سایت را به یک بوتیک لباس تشبیه کنیم .
ابتدا شما نام بوتیک خود را انتخاب می کنید و مجوز لازم را می گیرید . (خرید و انتخاب نام دامنه )
در مرحله بعد شما یک مغازه در قسمتی از یک خیابان یا پاساژ را اجاره می کنید (اجاره هاست )
سپس اجناس مربوط را در مغازه خود می چینید (ذخیره اطلاعات ) و در آخر مشتریان به مغازه شما مراجعه و لباس های شما را خریداری می کنند . (دسترسی کاربران به اطلاعات سایت شما )
ویژگی های یک هاست ؟
هنگام انتخاب یک هاست باید ویژگی های آن را که به طور کلی به دو دسته ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شوند .
در ابتدا به معرفی ویژگی های سخت افزاری می پردازیم :
1- فضای هاست :
فضای هاست مثل حجم کارت حافظه گوشی می باشد . فضایی که می توانید اطلاعات خود را روی آن ذخیره کنید . فضای هاست به عوامل زیادی مانند داینامیک یا استاتیک بودن سایت بستگی دارد . به طور معمول برای سایت ها از فضای 50MB تا 10000MB استفاده می شود .
2- پهنای باند :
پهنای باید ترافیک وب سایت شما را مشخص می کند . این ترافیک مشخص می کند که چند نفر به طور همزمان می توانند از وب سایت شما استفاده کنند . این پهنای باند به دو عامل میزان بازدید روزانه و حجم اطلاعات سایت بستکی دارد .
3-کنترل پنل :
کنترل پنل محیط مدیریت هاست شما می باشد . اکثر شرکت های ارائه دهنده سرور از پنل cpanel به عنوان پنل مدیریت استفاده می کنند . بعد از خرید هاست برای دسترسی به محیط کنترل پنل و مدیریت به شما نام کاربری و پسورد داده می شود تا بتوانید فعالیت های مثل فعالیت های زیر را انجام دهید :
مدیریت حساب کاربری
مشاهده میزان حجم مصرفی و حجم باقی مانده
میزان مصرف پهنای باند
مدیریت مراکز داده (database)
افزودن دامنه به هاست
نصب سیستم مدیریت محتوا
4-امکان افزودن دامین اضافی :
به معنای امکان افزودن بیش از یک دامنه به هاست . بیشتر کاربرا طراحی سایت خواستار دامنه با پسوند های متافوت مثل .ir و .com برای وب سایت خود هستند . این ویژگی اجازه می دهد که برای بتوانید روی یک هاست چند دامنه داشته باشید .
5-آپ تایم :
سرور باید به صورت 24 ساعته و بدون قطعی به فعالیت خود ادامه دهد اما ممکن است که به دلایلی قطع شود . آپ تایم مقدار اتصال را به شما می گوید معمولا آپ تایم به صورت در صد بیان می شود . مثلا اگر آپ تایم 99.99% به این معنا می باشد که شرکت ارائه دهنده سوریس در هر سال یک ساعت قطعی دارد .
6-امکان بک آپ گیری :
از هاست هایی استفاده نمایید که بک آپ گیری به طور منظم و روزانه دارند . ممکن است شرکت ارائه دهنده سرور با مشکلی روبه رو شود و اطلاعات شما از دست برود یا این که د رهنگام به روز رسانی و کدنویسی سایت با مشکل مواجه شوید بک آپ گرفته شده کمک بسیاری به شما خواهد کرد .
ویژگی های نرم افزاری هاست : سرور ها مانند یک سیستم کامپیوتری هستند پس برای استفاده نیاز به سیستم عامل دارند . سیستم عامل سرور ها به دو دسته سیستم عامل ویندوز و سیستم عامل لینوکس تقسیم می شوند .
مقایسه و بررسی هاست ویندوز و هاست لینوکس :
همانطور که قبلا گفتیم سرورها مانند لپ تاپ هستند . پس آن ها هم دارای سیستم عامل هستند . سیستم عامل هاست به طور کلی به دو دسته سیستم عامل لینوکس و ویندوز تقسیم می شود . هر کدام از این سیستم عامل ها دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشند و نمی توان گفت که کدام یک از دیگری بهتر است . شما باید با توجه به نوع وب سایت خود بهترین نوع سرور را انتخاب کنید . در این جای مقاله ما قصد داریم که این دو سیستم عامل را از برخی جنبه ها با هم مقایسه نماییم .
زبان برنامه نویسی :
هاست ویندوز از زبان برنامه نویسی asp و net پشتیبانی می کند . در صورتی که هاست لینوکس زبان php را پشتیبانی می کند .
سیستم مدیریت محتوا :
از آن جایی که بیشتر سیستم های مدیریت محتاو مانند وردپرس و جوملا به زبان php نوشته شده اند پس اکثریت از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند.
سرعت :
سرعت هاست بیشتر به عوامل سخت افزاری بستگی دارد و نوع سیستم عامل تاثیر زیادی نمی گذارد . اما چون هاست لینوکس از ابزارهای زیادی برای بهینه سازی استفاده می کند می توان گفت که سرعت این نوع هاست از وینودز بیشتر است .
بررسی انواع هاست :
هاست دارای انواع گوناگونی است که در اینجا ما به بررسی برخی از انواع هاست می پردازیم .
هاست اشتراکی :
هاست اشتراکی یعنی اشتراک هاست بین چند سایت . در این روش حافظه سرور بین چند سایت تقسیم می شود و به طور اشتراکی از سرور استفاده میکنند .این نوع هاست بسیار مقرون به صرفه می باشد .
هاست اختصاصی :
هاست اختصاصی برای یک سایت یک هاست در نظر گرفته می شود . این نوع هاست برای سایت هایی که دارای بازدید و مخاطب بالا و همچنین اطلاعات با حجم بالا هستند مناسب است . هاست اختصاصی از نطر امنیت ، دارای امنیت بسیار بالایی می باشد .
هاست مجازی :
این نوع هاست بین هاست اختصاصی و هاست اشتراکی است . در این روش یک سرور واحد از طریق نرم افزارهای مجازی به چند سرور مجازی تقسیم می شود .
هاست ابری :
این نوع هاست آخرین فناوری ارائه شده در زمینه هاستینگ می باشد . در این روش چند سرور در حال کردن هستند . اگر یکی دچار اختلال شود سرور دیگری در دسترس است . در روش هاست ابری down time یک سایت به صفر میرسد.
هاست رایگان :
این روش هاست بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و شرکت های ارائه دهنده هاست بیشتر برای تبلیغ از آن ها استفاده میکنند . این نوع هاست دارای محدودیت های بسیاری از جمله فضای پهنای باند و امنیت می باشند .
(این مقاله در تاریخ 13 خرداد 1398 به روز رسانی شد )
حتما بخوانید | دامین آتوریتی و پیج آتوریتی چیست ؟ |
بدون دیدگاه