در این مطلب قصد داریم با ووکامرس به عنوان یکی از پرکاربردترین افزونه های وردپرس آشنا شویم. پس از آن به سراغ بررسی معیار های یک افزونه ی فروشگاه ساز مناسب می رویم و در نهایت راهکارهایی برای تهیه ی فروشگاه اینترنتی به کمک ووکامرس را معرفی خواهیم کرد؛ بنابراین اگر نمی دانید ووکامرس چیست، با ما همراه باشید.
ووکامرس چیست؟
شاید شما هم بارها به فکر ساخت یک طراحی سایت فروشگاه اینترنتی برای ارائه ی محصولات خود افتاده باشید اما با تصور دست و پنجه نرم کردن با الگوریتم های پیچیده ی ریاضی، پشیمان شده باشید. ووکامرس یکی از افزونه های کاربردی وردپرس است که وب سایت شما را به سادگی به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل می کند.
استفاده از ووکامرس نسبتا ساده است اما این افزونه ی پرکاربرد امکانات بسیاری از جمله فروش هرگونه محصول فیزیکی و دانلودی، مدیریت موجودی و نحوه ی ارسال و عملیات پرداخت با امنیت کامل را در اختیار شما قرار می دهد.درباره ی اینکه ووکامرس چیست، صحبت کردیم، در ادامه قصد داریم معیارهای این افزونه ی پرکاربرد را با هم بررسی کنیم.
معیارهای افزونه ووکامرس چیست؟
فروشگاه سازهای اینترنتی معیارهای بسیاری دارند و هر کدام از آن ها می توانند متناسب با هدف شما بهترین نتایج را داشته باشد. ووکامرس نیز از این قاعده مستثنی نیست و به عنوان یک فروشگاه ساز اینترنتی می تواند نقاط ضعف یا قوتی داشته باشد.
پاسخ به اینکه کدام فروشگاه ساز نسبت به همتایانش برتری دارد، بسیار دشوار است و به هدف و چشم انداز شما برای فروشگاه اینترنتی تان بستگی دارد.
در ادامه به این پرسش که معیارهای افزونه ووکامرس چیست، پاسخ خواهیم داد و شما را با نقاط ضعف و قوت این افزونه ی فروشگاه ساز آشنا می کنیم.
امکانات پایه
حتما بخوانید |
سایت مپ چیست ؟ |
همانطور که اشاره کردیم ووکامرس یکی از افزونه های وردپرس است که اصولا به منظور وبلاگ نویسی طراحی شده است. با این همه این افزونه ی فروشگاه ساز همه ی امکانات پایه برای ساخت و طراحی یک فروشگاه اینترنتی را دارد و کار با آن نسبتا ساده است.
خرید به کمک ووکامرس
اما از آنجایی که هدف اصلی وردپرس مدیریت یک فروشگاه اینترنتی نیست؛ بنابراین بدیهی است که افزونه ی ووکامرس فاصله ی بسیار زیادی با وب سایتی دارد که از ابتدا به همین هدف طراحی و برنامه نویسی شده است.
مدیریت محتوا
شما یک فروشگاه اینترنتی دارید و نمی توانید به صورت رودررو با مشتری ارتباط برقرار کنید. محتوای مناسب در این مورد می تواند به کمک شما بیاید و مشتری را به خرید محصول ترغیب کن. اما مدیریت محتوا با ووکامرس چیست؟
هدف اصلی وردپرس وبلاگ نویسی است و همین امر می تواند مدیریت محتوا ساده تر را برای شما یه ارمغان بیاورد. توجه داشته باشید که منظور از مدیریت محتوا تنها تولید محتوای متنی نیست، بلکه توضیحات محصول، بررسی و نقد کاربران، عکس محصول، ویدیوهای آموزشی، آفرهای هیجان انگیز و… را شامل می شود. ووکامرس همه ی این امکانات تولید محتوا را در اختیار شما قرار می دهد.
در نهایت ذکر این نکته ضروری است که گاهی برای دسترسی به امکانات بیش تر نیاز به برنامه نویسی و شخصی سازی افزونه ووکامرس است.
استفاده آسان
اما مهم ترین مزیت ووکامرس چیست؟
اگر قصد ساخت طراحی سایت و یک فروشگاه اینترنتی را داشته باشید، افزونه های ساده تری نسبت به ووکامرس وجود دارد با این حال از آنجایی که می توان وردپرس را در چند روز یاد گرفت، کاربران بسیاری ترجیح می دهند از این افزونه ی فروشگاه ساز استفاده کنند.
در نهایت ذکر این نکته ضروری است که هرچه سایت شما افزونه های بیش تری داشته باشد، استفاده از آن سخت تر می شود؛ بنابراین به یاد داشته باشید که گاهی شلوغ کردن بی مورد سایت با افزونه ها، کارکردن با آن را تقریبا غیر ممکن می سازد.
افزونه
با اینکه ووکامرس یکی از افزونه های وردپرس است اما خود شامل افزونه های بسیاری است که به کمک آن ها می توان امکانات ویژه ای به سایت اضافه کرد.
اما افزونه یا پلاگین ووکامرس چیست؟
اپلیکیشن هایی است که می توان به کمک آن ها امکانات بیش تری را به سایت فروشگاهی اضافه کرد. جالب است بدانید در حال حاضر ووکامرس بیش از 300 افزونه دارد که از جمله ی آن ها می توان به افزونه گارانتی بازگشت، خرید محصول با کارت هدیه، مقایسه محصول و… اشاره کرد.
افزونه های ووکامرس را می توان به دو دسته تقسیم کرد: 1- افزونه های رایگان- 2- افزونه های غیر رایگان
بیش تر افزونه های کاربردی ووکامرس در دسته ی رایگان قرار می گیرند، اما اگر به امکانات بیش تری نیاز داشته باشید، مجبورید برای استفاده از آن ها پول پرداخت کنید.
قالب
همانطور که می دانید در وردپرس قالب های بی شماری وجود دارد و بسیاری از این قالب ها را می توان به همراه ووکامرس برای طراحی سایت فروشگاهی استفاده کرد.
به یاد داشته باشید که بسیاری از قالب های کاربردی وردپرس رایگان است اما در صورت نیاز می توانید با پرداخت هزینه از قالب های ویژه ای استفاده کنید، همچنین در صورت نیاز می توانید از برنامه نویسان بخواهید، قالب های اختصاصی را برای شما طراحی کنند.
سرعت
سرعت سایت فروشگاهی اهمیت بسیار زیادی دارد. هیچ مشتری دوست ندارد از سایتی خرید کند که سرعت بسیار پایینی دارد و بسیاری از فرآیندهای خرید به خاطر همین سرعت پایین دچار مشکل می شوند.
در صورتی که افزونه ی فروشگاه ساز ووکامرس بر روی وردپرس نصب شود، سرعت به صورت اتوماتیک پایین می آید. این وضعیت با حجم بالای خرید، تشدید می شود. اما راه حل افزایش سرعت ووکامرس چیست؟ در ادامه به صورت مفصل در این باره توضیح خواهیم داد.
راه حل مشکل سرعت عملکرد ووکامرس چیست؟
همانطور که پیش تر اشاره کردیم ووکامرس افزونه های بسیاری دارد که با استفاده از آن ها می توان عملکرد این افزونه را تا حد بسیار زیادی بهبود بخشید. اما از آنجایی که وردپرس هسته ای قدیمی دارد، نمی توان خیلی روی کمک افزونه ها حساب کرد؛ بنابراین اگر به دنبال وب سایتی با سرعت بسیار بالا هستید، پیشنهاد می کنیم به جای ووکامرس از فروشگاه سازهای دیگر استفاده کنید.
بهینه سازی و سئو
دیده شدن خدمات ارائه شده توسط شما در عصر دیجیتال موضوع بسیار مهمی است که سئو آن را تا حد بسیار زیادی حل کرده است . شما به کمک سئو می توانید کاربران بیش تری را به خود جذب کنید . کافی است کاربر محصولی را در مرورگر خود سرچ کند تا موتورهای جستجو به صورت اتوماتیک سایت شما را به عنوان اولین نتیجه نشان دهند. اگر اطلاعی از سئو ندارید با مراجعه به صفحه سئو سایت در اصفهان اطلاع کامل بگیرید .
اما برترین افزونه سئو ووکامرس چیست؟ Yoast افزونه ای است که می توان برای سئوی فروشگاه های ووکامرسی از آن استفاده کرد.
آیا ووکامرس مناسب استفاده برای فروشگاه های اینترنتی بزرگ است؟
برنامه ی ریزی طولانی مدت برای یک فروشگاه اینترنتی گام اول در تاسیس یک فروشگاه است. بگذارید با مثالی ساده اهمیت این موضوع را نشان دهیم. فرض کنید در ابتدا برای تاسیس یک فروشگاه فیزیکی برنامه ریزی طولانی مدت ندارید. پس اقدام به خرید یک مغازه ی کوچک می کنید، حالا پس از مدتی تصمیم می گیرد کسب و کار خود را رونق ببخشید، آیا می توانید در یک مغازه ی کوچک محصولات زیادی را برای عرضه به مشتری جای دهید؟
استفاده راحت از ووکامرس
اگر بپرسید مهم ترین برتری ووکامرس نسبت به همتایان خود چیست؟ پاسخ کارکرد به نسبت ساده ی آن است. اما یکی از ایرادات اساسی این افزونه پایین بودن سرعت آن است که در فروشگاه های اینترنتی بزرگ این مسئله بغرنج تر می شود؛ بنابراین اگر قصد تاسیس یک سایت فروشگاهی بزرگ را دارید، پیشنهاد می کنیم از ابتدا به فکر جایگزین بهتری برای ووکامرس باشید.
همگام سازی و تحلیل
برنامه ریزی دقیق تر برای آینده ی یک فروشگاه اینترنتی، فقط زمانی میسر است که شما آمار و اطلاعات دقیقی از کسب و کار خود داشته باشید، مثلا بدانید میزان فروش هر ماه چه قدر است یا چه محصولاتی پرفروش هستند.
ووکامرس افزونه هایی دارد که این کار را به سادگی انجام می دهند. از جمله ی این افزونه ها می توان به گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس اشاره کرد. از جمله امکانات این افزونه ها می توان به شناسایی محصولاتی با بیش ترین و کم ترین فروش، کلماتی با بیش ترین سرچ توسط کاربران و… اشاره کرد.
مشکل پشتیبانی و امنیت ووکامرس چیست؟
ممکن است وب سایت شما در مراحل مختلف دچار مشکلاتی شود که حل آن از عهده ی شما خارج است. در این وضعیت پشتیبانی به کمک شما می آید. متاسفانه وردپرس در ایران پشتیبانی وجود ندارد و به همین دلیل در صورت بروز مشکلات احتمالی باید آستین ها را بالا بزنید و خودتان راه حل ارائه دهید.
امنیت وردپرس نیز از جمله مشکلاتی است که ممکن است برای فروشگاه های اینترنتی دردسرساز شود. از آنجایی که کد های وردپرس در دسترس عموم قرار دارد، امکان هک شدن آن بسیار زیاد است و این معضل اساسی برای یک فروشگاه اینترنتی به حساب می آید.
البته افزونه هایی برای افزایش امنیت وردپرس وجود دارد ولی تضمینی بر عملکرد صحیح آن ها نیست.
انتقال پذیری
فرض کنید قصد دارید بنا به هر دلیلی فروشگاه اینترنتی خود را روی سیستم دیگری جابه جا کنید، آیا این کار با وردپرس امکان پذیر است، در این میان مشکل ووکامرس چیست؟
بله این کار امکان پذیر و به شدت دشوار است. مشکل انتقال پذیری از جا به جایی دیتابیس به سیستم دیگر ناشی می شود.
مدیریت پرداخت ها
برای مدیریت پرداخت ها باید ابتدا نماد اعتماد الکترونیک بگیرید و سپس برای دریافت درگاه پرداخت درخواست دهید. اما اگر گردش مالی فروشگاه شما کم باشد، می توانید بدون نیاز به نماد اعتماد الکترونیک، از درگاه واسط استفاده کنید. اما در این مورد مشکل اساسی ووکامرس چیست؟ مدیریت پرداخت ها در ووکامرس وقت، هزینه و انرژی زیادی را از شما خواهد گرفت.
در این مقاله سعی کردیم شما را با یکی از پرکاربردترین افزونه های وردپرس آشنا کنیم و در نهایت به پرسش مزایا و معایب ووکامرس چیست، پاسخ دهیم.
در نهایت امیدواریم پیش از تاسیس فروشگاه اینترنتی، با مطالعه ی مطالب ارائه شده در این مقاله بهترین تصمیم را بگیرید.
حتما بخوانید |
بررسی هاست و انواع هاست |
بدون دیدگاه