پلاگین ها برنامه هایی هستند که برای کامل کردن نرم افزار و برنامه های دیگر استفاده می شوند . ریشه واژه plug –in از کلمه plug به معنای پریز برق تشکیل شده است به همین دلیل بیشتر آیکون های پلاگین به صورت پریز برق می باشند . پلاگین ها کاربردهای متفاوتی دارند مثلا شما می توانید برای خواندن فایل های pdf بر روی مرورگر خود پلاگین مخصوص به آن ها را نصب نمایید و یا برای استفاده از برخی از قابلیت های فتوشاپ می توانید پلاگین مخصوص به ان را نصب کنید . امروزه در مرورگر firefox از اصطلاح Add-on و مرور گر chrome از اصطلاح Extepension مترادف با پلاگین استفاده می شود .

ساخت پلاگین ها چه گونه است ؟
پلاگین ها توسط برنامه نویسان مسلط به php و mysql نوشته و به روز رسانی می شود و به توابع اضافه می گردد . شما بدون داشتن کم ترین دانش از کدنویسی می توانید این قابلیت ها را به سایت خود اضافه کنید .
حتما بخوانید | کش سایت چیست ؟ |
مزایای استفاده از پلاگین :
1- پلاگین ها می توانند به کم شدن حجم برنامه ها کمک کنند به صورتی که کدهای اضافی و غیر ضروری از برنامه حذف می شود و هر کس به آن ها نیاز داشت نیاز خود را در قالب یک پلاگین نصب می کند و از آن ها استفاده می کند .
2- از آنجایی که فضای پلاگین نویسی آزاد است تعداد افراد بیش تری می توانند برای نوشتن پلاگین های مربوط به یک نرم افزار اقدام کنند و این دلیلی است برای توسعه سریع تر برنامه ها
3- کسب در آمد برای برنامه نویسان : نوشتن پلاگین ها راهی برای کسب درآمد برنامه نویسان ایجاد کرده است .
معایب استفاده از پلاگین :
1- استفاده زیاد از پلاگین ها می تواند سرعت سایت را بسیار پایین بیارود . با توجه به این که سرعت سایت در سئو و رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو و همچنین ماندگاری کاربران در سایت اهمیت زیادی دارد سعی کنید که از پلاگین های زیادی استفاده نکنید .
2-امنیت سایت یک معیار بسیار مهم د طراحی سایت به خصوص سایت های فروشگاهی به حساب می آید و باتوجه به اینکه پلاگین ها ممکن است دارای باگ های امنیتی باشد ممکن است امنیت سایت شما را پایین بیاورد .
3- بعضی از پلاگین ها ممکن است با هم تداخل داشته باشند که هنگام نصب بر روی سایت ممکن است برای سایت شما مشکلاتی را ایجاد کنند .
4- بعضی از پلاگین ها ممکن است پس از مدتی اپدیت نشوند و یا از دسترس خارج شوند و بروز رسانی سایت شما را با مشکل روبه رو کنند .
روش نصب پلاگین :
پلاگین ها بسیار متفاوت می باشد و هرکدام روش نصب متفاوتی دارند . شما می توانید در گوگل پلاگین مورد نیاز خود را سرچ کنید و آن ها را نصب کنید . در مرور گرهای firefox و chrome پلاگین های زیادی وجود دارد که با استفاده از روش های زیر می توانید به آن ها دسترسی پیدا کنید .
1-برای دسترسی به پلاگین ها در مرور گر fire fox روی قسمت add-on کلیک کنید و در آنجا با کلیک بر روی plag-in یا Extensions به پلاگین ها دسترسی پیدا کنید .
2- در chrome بر روی گزینه more tool کلیک کنید و از آنجا با زدن گزینه Extensions به پلاگین ها دسترسی پیدا کنید
شرکت رایسان مجری طراحی سایت در اصفهان
حتما بخوانید | طراحی سایت به صورت ریسپانسیو چیست ؟ |
بدون دیدگاه