سایت ها و ابزارهای آنلاین بسیاری در زمینه طراحی سایت و سئو وجود دارد که به طراحان وب سایت ها و سئو کاران کمک بسیار زیادی در بهینه سازی وب سایت می کند . یکی از مهم ترین و موثرترین عوامل در زمینه بهینه سازی وب سایت ها سرعت می باشد که سئو کاران و طراحان بسیاری بر این عامل تمرکز دارند . gtmetrix یکی از ابزارهای آنلاین قوی و پرطرفداری است که به شما در زمینه بهینه سازی سرعت سایت کمک فراوانی می کند . ما در این مقاله به طور کامل بهینه سازی سایت با gtmetrix و مزایای آن را برای شما شرح خواهیم داد . با ما تا پایان این مطلب همراه باشید . قبل از اینکه بخواهیم gtmetrix را توضیح دهیم اجازه بدهید در مورد سرعت سایت و عوامل موثر برآن صحبت کنیم .
سرعت سایت چیست ؟
سرعت سایت اصطلاحی است که سئو کاران بسیار از آن استفاده می کنند . سرعت سایت زمان بارگذاری و لود شدن کل سایت است . بین سرعت سایت و سرعت صفحات سایت رابطه مستقیم وجود دارد . هرچه سرعت بارگذاری صفحات سایت بیشتر باشد سرعت بارگذاری سایت هم بیشتر می شود . گوگل در سال های اخیر اعلام کرده است که سرعت وب سایت یکی از مهم ترین عوامل در رتبه بندی و سئو سایت است . هرچه سرعت سایت بالاتر برود زمان بارگذاری کم تر و رتبه وب سایت در گوگل بالاتر می رود . حالا که متوجه اهمیت سرعت بارگذاری وب سایت شدید سعی کنید با عوامل موثر در افزایش سرعت وب سایت آشنا شوید و آن ها را در طراحی وب سایت خود بکار ببرید . از جمله مهم ترین عوامل موثر در افزایش سرعت وب سایت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- فشرده سازی فایل ها
- کوچک کردن کدها
- فعال کردن کش مرور گر
- بهینه سازی تصاویر
حالا پس از آشنایی مختصر با سرعت وب سایت به سراغ مبحث اصلی خود یعنی gtmetrix می رویم .
حتما بخوانید |
بررسی پروتکل https و مزایا ومعایب آن |
Gtmetrix چیست ؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم gtmetrix یکی از ابزارهایی است که برای بهینه سازی سرعت وب سایت از آن اه استفاده می شود . این سرویس یکی از سرویس های دو شرکت بزرگ یاهو و گوگل است . این سرویس وب سایت شما را به طور کامل بررسی می کند و مورد ارزیابی و تحلیل قرار می دهد . مشکلات وب سایت شما را شناسایی می کند و برای برخی از این مشکلات راه حل ارائه می دهد . در gtmetrix به دلیل اینکه عوامل متعددی مانند تعداد بازدیدکننده ها و سرعت سرور در طول روز می تواند تاثیر گذار باشد اندازه گیرری سرعت سایت را در چند زمان متفاوت انجام دهید و میانگین این اندازه ها را به عنوان اندازه سرعت سایت در نظر بگیرید .
روش استفاده از gtmetrix :
برای آنالیز و تحلیل وب سایت خود با استفاده از Gtmetrix به سایت gtmetrix .com مراجعه نمایید و نام دامنه خود را در مکان مشخص وارد کنید و دکمه Analyze را کلیک کنید . پس از آن سایت شما آنالیز می شود و اطلاعات مربوط در اختیار شما قرار داده می شود . نتیجه ای که در این سایت به شما داده می شود به دو دسته page speed و yslow تقسیم می شود که page speed سرعت سایت را نشان می دهد و yslow عملکرد وب سایت و سرور را به شما نمایش می ده . امتیازها در جی تی متریکس از f (بسیار بد ) شروع و تا A (بسیار عالی ) ادامه دارد .
ابزارهای مختلف gtmetrix :
در ابتدا پس از آنالیز برای شما نام دامنه ، زمان آنالیز و مکان سرور و همچنین نام مرورگری که شما با استفاده از آن آنالیز را انجام داده اید را نمایش می دهد و بعد از آن به سراغ قسمت های بعدی می رود .
Page speed scorce :
در این قسمت gtmetrix میزان بهینه بودن سایت براساس فاکتورهای گوگل را برحسب درصد بیان می کند .مثلا سایت Raysan.ir در این جا امتیاز 97% درصد یعنی رتبه A را دریافت کرده است .
Yslow scorce:
در این قسمت gtmetrix میزان بهینه بودن سایت براساس فاکتورهای یاهو را برحسب درصد بیان می کند .مثلا سایت Raysan.ir در این جا امتیاز 78% درصد یعنی رتبه c را دریافت کرده است .
Full load time :
این قسمت زمان بارگذاری سایت بر حسب ثانیه را نشان می هد .
Total page size :
سایز صفحه ای که بارگذاری شده است را نشان می دهد .
Request :
این قسمت تعداد درخواست هایی که برای بارگذاری قسمت های مختلف صفحه شامل عکس ، css و js به سرور داده می شود را به ما نشان می دهد .
Page speed :
این قسمت به طور کامل بررسی های گوگل را همراه با خطا و راه حل به شما نشان می دهد .
Yslow :
این قسمت به طور کامل بررسی های یاهو را همراه با خطا و راه حل به شما نشان می دهد .
Waterfall :
این قسمت اطلاعات مفیدی از نحوه بارگذاری سایت بر حسب نمودار به ما نمایش می دهد .
Timing :
این قسمت زمان onload سایت را به شما نشان می دهد . توجه کنید که onload با fuulload با هم تفاوت دارند و onload به زمان بارگذاری اولیه سایت گفته می شود ولی fuulload بارگذاری کامل سایت است .
Video :
شما در هنگام شروع آنالیز تیک مربوط به فیلم را می زنید و از آنالیز سلیت شما فیلم تهیه می شود .
History :
این قسمت نموداری از آنالیزهایی که بر روی یک سایت انجام داده اید را به شما نشان می دهد .
در این مقاله ما بهینه سازی سایت با gtmetrix را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم . پیشنهاد میکنیم برای بهینه سازی سئو وب سایت خود از این روش استفاده نمایید .
حتما بخوانید |
هفت اشتباه سئو وبمستران کسب و کارها |
بدون دیدگاه